Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας Security

Όλοι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες Security πρέπει βάσει του Νόμου 2518/97 να φέρουν άδεια εργασίας. Έκδοση Αδείας Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
NOMIKH ΔΙΑΤΑΞΗ `Αρθρο 3, Ν.2518/97
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Τμήμα Ασφαλείας (ή όπου δεν υπάρχει στο Γραφείο Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος) του τόπου κατοικίας του αιτούντος
 Η άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας χορηγείται για μεν τις Περιφέρειες των Γ.Α.Δ.ΑΤΤΙΚΗΣ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ από την οικεία Δ/νση Ασφαλείας για δε τις περιφέρειες των Αστυνομικών Δ/νσεων των Νομών, από την οικεία Αστυν.Δ/νση.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ (1) Είναι Έλληνας πολίτης ή
Έλληνας ομογενής ή πολίτης χώρας μέλους της Ε.Ε. εφόσον για τον τελευταίο δεν συντρέχει κώλυμα δημόσιας τάξης ή ασφάλειας ή υγείας, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει στην Ελλάδα για τους πολίτες των χωρών αυτών. (2) Έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. (3) Δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή για τα εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, σύστασης και συμμορίας, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, κλοπής, ληστείας, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας-δωροληψίας, καταπίεσης, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί ζωοκλοπής, ναρκωτικών, λαθρεμπορίας και περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

(4) Δεν έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για κάποιο από τα ανωτέρω αναφερόμενα αδικήματα ή δεν έχει καταδικασθεί με οριστική απλώς απόφαση για κάποιο από τα αδικήματα αυτά. Το κώλυμα αυτό ισχύει μέχρις ότου εκδοθεί αμετάκλητα απαλλακτικό βούλευμα ή αμετάκλητη απαλλακτική απόφαση.

(5) Δεν έχει απολυθεί από Δημόσια υπηρεσία για λόγους πειθαρχίας που σχετίζονται με τα αδικήματα του εδαφίου (δ΄), παρ.1, άρθρ.2, του Ν.2518/97.

(6) Δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε στερητική της ελευθερίας ποινή, τουλάχιστον έξι (6) μηνών για έγκλημα που τελέσθηκε με δόλο.

(7) Δεν έχει στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων του, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

(8) Δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.

(9) Δεν είναι κατασκευαστής ή έμπορος όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών υλών. (Με το άρθρο 5, του Ν.2518/97 καθιερώνεται γενική απαγόρευση οπλοκατοχής και οπλοφορίας στο προσωπικό ασφαλείας, εκτός από τη ρητή αναφερόμενο στο άρθρο αυτό περίπτωση της χορήγησης άδειας οπλοφορίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.)

(10) Δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
(Σχετική η υπ΄αριθ. 1016/109/5-κε΄ από
14-11-97 (ΦΕΚ Β΄1055) απόφαση κ.Υπουργού Δημ.Τάξης όπως τροποποιήθηκε με την 1016/109/5-λε΄
από 6-5-1998 όμοια (ΦΕΚ Β΄ 429)

(1) Αίτηση χορήγησης αδείας (Υποβάλλεται στο Τμ Ασφ. ή στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του αιτούντος).

(2) Αποδεικτικό καταβολής του αναλογούντος σχετικό τέλους. (10.000δρχ,) ΣΧΕΤ 6001/5/52 ε από 3-10-97 ΚΥΑ

(3) Επικυρωμένο φωτ/φο του δελτίου ταυτότητος ή του διαβατηρίου του.
Οι υπήκοοι χωρών μελών της Ε.Ε., υποβάλουν επικυρωμένο αντίγραφο αδείας διαμονής στην χώρα μας. Στοιχεία ταυτότητος που έχουν μεταβληθεί δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη

(4) Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου για δικαστική χρήση του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δεν απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του -Αυτεπάγγελτη αναζήτηση-.

(5) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, επικυρωμένη ότι δεν στερείται των προϋποθέσεων που αναφέρονται στα εδάφια θ΄ και ι΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 2518/1997.

(6) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 15/99 στην οποία αναγράφονται τα εξής:

Με ατομική ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του ν. 1599/1986 δηλώνω ότι, από όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω: α) δεν έχω παραπεφθεί σε ποινική δίκη για πλημμέλημα ή κακούργημα με απευθείας κλήση ή βούλευμα την τελευταία πενταετία, και β) δεν έχει ασκηθεί σε βάρος μου ποινική δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη από την εισαγγελική αρχή του τόπου της κατοικίας μου ούτε από άλλη εισαγγελική αρχή της χώρας.

Σε περίπτωση που ο αιτών παρουσιάζει ποινική εκκρεμότητα στην υπεύθυνη δήλωση δηλώνει αν ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη, από ποια εισαγγελική αρχή, για ποια αξιόποινη πράξη και, τέλος, αναγράφει το αποτέλεσμα της(παύση, αθώωση, απαλλαγή κ.λπ.)

(7) Πιστοποιητικό ιατρού (νευρολόγου - ψυχιάτρου) από το οποίο να προκύπτει ότι δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, του η ημερομηνία έκδοσης δεν απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του.

(8) Πιστοποιητικό Πρωτοδικείου ότι δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση του οποίου η ημερομηνία έκδοσης δεν απέχει πέραν του τριμήνου από την ημερομηνία υποβολής του.

(9) Τέσσερις (4) πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες (τύπου διαβατηρίου).
Για ανανέωση αδείας λειτουργίας ΙΕΠΥΑ και αδείας εργασίας προσωπικού ασφαλείας προσωπικού υποβάλλονται: αίτηση του ενδιαφερομένου ένα μήνα πριν λήξει η αρχική άδεια, η αρχική άδεια καθώς και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρ 2, του άρθρου 3, της υπ΄αριθ 1016/109/5κε από 14-11-97.

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ 1-1-2012 Η' ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ (ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ) ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ Α.Τ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΤΗΛΤΕ ΜΟΥ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟ KIOTSEKIDIS70@GMAIL.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1-1-2012 ti ginete me aftin tin imerominia pia tha ine i alagi ti isxi edo mou ipane kati gia sxoli i.e.k oti prepi na pao 3 mines ? mporite na mou apantisete ti isxiei

    ΑπάντησηΔιαγραφή